GENERALFORSAMLING

Posted in nyheder | Kommentarer lukket til GENERALFORSAMLING

Fine fisk til Naturens Dag

Naturens dag ved Vidåen i Tønder d. 12/9 var som sædvanlig begunstiget af godt vejr og pænt fremmøde. Ca. 25 deltagere – store og små – troppede op i løbet af formiddagen, og der blev da også fanget en del fisk i mindre størrelser. Mange havde medbragt regnorm til dagens fiskeri, og som så ofte før var den røde “haveflue” et godt valg. Både smågedder, aborrer og skaller lod sig friste af den lokkende madding og måtte for en kort stund forlade deres rette element.
Lidt over middag rykkede det dog alvorligt i den lille Olivers fiskestang, og med nogen hjælp lykkedes det ham at lande en gedde på hele 62 og 1,5 kg. Han blev derned dagens “fiskekonge”.
De to otteårige tvillingesøstre Kristina og Lærke Bucka deltog også i dagens fiskeri i selskab med deres forældre og fangede et par skaller. De to piger er ingen novicer ud i fiskeriets kunst, og har i det forløbne år fanget mange fisk rundt omkring i landsdelen, både i å, hav og ørredsøer. Kristina har fornyelig vundet en “fiske-Challenge”, hvor hun inden for kalenderåret har fanget 11 ud af 12 forskellige fiskearter, hvilket resulterede i en flot præmie fra sponsoren ABU Garcia.
Sportsfiskerforeningen Vidå kan som arrangør se tilbage på dagen med glæde, idet flere deltagere benyttede lejligheden til at blive medlemmer i foreningen. Se flere billeder her

Posted in nyheder | Kommentarer lukket til Fine fisk til Naturens Dag

Kom til Lystfiskeriets dag ved Vidåen søndag d. 12. september

Arrangementet er et led i en landsdækkende kampagne for oplevelser i naturen, og bag dette står Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

Sted: Vidåen ved Provst Petersensvej kl. 9-13

Alle er velkomne, både unge og gamle og medlemskab i ”Vidå” er ikke nødvendig for deltagelse. Dagen er specielt tilrettelagt for juniorfiskere, og der er små grejpræmier til alle juniorer, der fanger en fisk. Eget fiskegrej bedes medbragt. Gode agn er spinnere, blink og regnorm.

Sportsfiskerforeningen Vidå har en velfungerende juniorafdeling med omkring 40 medlemmer. Et medlemskab koster 250,- kr pr. kalenderår, og hvert nyt juniormedlem får ved indmeldelsen udleveret et sæt gratis fiskegrej (stang, hjul og snøre). Henvendelse om dette til jenschrlund@bbsyd.dk tlf. 29106055. Indmeldelse på www.fiskekort.dk

Posted in nyheder | Kommentarer lukket til Kom til Lystfiskeriets dag ved Vidåen søndag d. 12. september

Desinficering af fiskegrej

Hele Vidå´s afvandingsområde er restriktionszone for fiskesygdommen IHN. Derfor har foreningen opsat et skab ved Lægan bådeklub med desinficerings middel. Det er påbudt at desinficere sit fiskeudstyr efter endt fisketur. Brugsvejledning for desinficering med Virkon S – 1%:

Alt grej, der kan have været i kontakt med fisk eller fiskevand, skal desinficeres. Det gælder for eksempel stænger, hjul, liner, kroge, spinnere, blink, fluer, vaders og vadestøvler. Alt grej oversprøjtes med desinfektionsmidlet, lad det virke i 5 – 15 minutter. Kan evt. afvaskes med rent vand ved hjemkomsten. Er sprøjten ved at være tom, send en SMS til +45  2818 7266

Das gesamte Vidau-System ist Restriktionszone wegen der Fischkrankheit IHN. Daher sind wir verpflichtet, nach beendeter Angeltour unser Angelgerät zu desinfizieren. Gebrauchsanweisung für das Desinfizieren mit Virkon S-1%:

Sämtliches Gerät, welches möglicherweise in Kontakt war mit Fisch oder dem Gewässer, muss desinfiziert werden! Das betrifft zum Beispiel: Ruten, Rollen, Haken, Spinner, Blinker, Fliegen, Watbekleidung und Stiefel. Das Gerät wird eingesprüht mit dem Mittel, und man lässt es 5- 15 Minuten einwirken. Bei der Heimkehr kann man die Sachen dann zu Hause abspülen. Wenn der Inhalt der Spritze sich dem Ende neigt, schickt bitte eine SMS an: +45 2818 7266

SPORTSFISKERFORENINGEN VIDÅ

Posted in nyheder | Kommentarer lukket til Desinficering af fiskegrej

STOP – for store laks!

Der må ikke længere hjemtages laks over 75 cm. De skal altså straks genudsættes.

Posted in nyheder | Kommentarer lukket til STOP – for store laks!

Fint vejr, men få fisk til juniorerne

Omkring 15 juniorer – både drenge og piger – samt lige så mange bådførere og forældre – var mødt frem ved Lægan lidt før klokken ni lørdag morgen. Vejret var perfekt til bådfiskeri. Letskyet og ringe vind. Eneste minus var den relativt høje vandstand i åen, der erfaringsmæssigt giver et sløjt fiskeri, da fiskene er mere eller mindre “forvildede”.
Trods ihærdigt fiskeri hele formiddagen blev der da også kun fanget nogle smågedder, der alle blev genudsat. Alle deltagere kunne dog nyde det gode vejr og den flotte natur i Magisterkogen.
Som afslutning på dagen var der pølser og lidt drikkelse ved klubhuset. Trods det lidt sløje fiskeri var der kun glade miner og tilfredse deltagere, og såvel bådeklubben som VIDÅ kan se tilbage på en i alle henseender god dag.

Posted in nyheder | Kommentarer lukket til Fint vejr, men få fisk til juniorerne

Udbrud af fiskesygdommen IHN i lokalt dambrug

Der er desværre konstateret udbrud af IHN i et lokalt Dambrug. Derfor har har styrelsen udsendt en pressemeddelelse.

https://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Pressemeddelelser%202021/Dambrug-i-S%C3%B8nderjylland-smittet-med-fiskesygdom.aspx?fbclid=IwAR3WlWjToZh0YsqSs7uCe3WadinjSh0a4k_d9WvDYUuBvZqYEeYH4G4jelk

Der vil komme nærmere info herom senere. Ved spørgsmål kontakt da Torben Kjær 51774243 eller Jens Jensen 23988490.

Posted in nyheder | Kommentarer lukket til Udbrud af fiskesygdommen IHN i lokalt dambrug

Hornfisketur med mange fisk

Hornfisketuren søndag d. 16. maj til Åbenrå fjord havde et relativt lavt deltagertal, men var til gengæld begunstiget af optimale vejrforhold og bidelyst fra fiskene i fjorden.
Tre voksne og fem juniorer troppede op ved nitiden ved stranden ved Felsbæk. Overskyet vejr og svag vind fra syd betød, at man kunne kaste “vandpropperne” med sildestykker langt fra land, og da hornfiskene både var talrige og bidelystne, betød det fisk på land i rigelige mængder. Da fiskeriet sluttede, var der i alt fanget 24 hornfisk og to havørreder under målet, som kom ud igen. Alle havde en god dag ved stranden med fisk, motion, frisk luft og natur i rigelige mængder. Et marsvin lod sig også se et par gange, hvilket satte yderligere kolorit på dagen.

Posted in nyheder | Kommentarer lukket til Hornfisketur med mange fisk

Hjælpere søges til udsætning

Vandplejeudvalget søger hjælpere til udsætning af 1-års-ørreder 8. og 9. maj. Henvend dig til et medlem af udvalget, hvis det er noget for dig. 27. april satte udvalget 57.000 ørredsmolt ud ved Højer gamle sluse.

Posted in nyheder | Kommentarer lukket til Hjælpere søges til udsætning

Juniorprogrammet er på plads

Så er alle årets juniorture planlagt. Som så ofte før starter sæsonen for alvor med hornfisketuren, der foregår ved Aabenraa Fjord 16. maj. Læs om den og andre ture her.

Posted in nyheder | Kommentarer lukket til Juniorprogrammet er på plads